Namestaj.rs na Facebook-u

Rekli su o nama

Imala sam najboljeg instruktora na svetu. Novice, svaki trenutak sa vama ostaće mi u najboljem sećanju. Divni ste. Hvala za sve.
Hvala vam puno!
Uz vas i zbog vas sam zavolela vožnju i automobile! Pozdrav za sve :)

-Maja Jeftić
Poklon knjiga uz svaki online upis u školu

Polaganje za “D” kategoriju

Motorna vozila za prevoz lica, koja osim sedišta za vozača imaju više od 8 sedišta Za obuku je potrebna lična karta, lekarsko uverenje, posedovanje vozačke dozvole C kategorije najmanje 2 godine i navršene 23 godina. Obuka se sastoji od 7 časova teoretske obuke i 10 časova praktične obuke. Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci. Sa navršene 24 godine kandidat stiče pravo da izađe na praktični ispit.

Kandidati koji poseduju vozačku dozvolu D1 kategorije ne vrše teoretsku obuku već samo praktičnu od 7 časova i polažu teoretski i praktični ispit za vozače D kategorije.

POLIGONSKE RADNJE

1) zaustavljanje vozila na peronu, radi izlaska i ulaska putnika i polazak sa perona izvodi se prema situaciji na slici 19. koja je data u Prilogu 1. Kandidat se vozilom iz položaja „1”, kreće hodom unapred do položaja „2”, gde se zaustavlja, pri čemu prednji točkovi vozila ne smeju preći oznaku prostora, odnosno ivičnjak perona i u tom položaju vrši otvaranje i zatvaranje vrata za putnike. Nakon zatvaranja vrata, kandidat se vozilom kreće hodom unazad do položaja „1”, a zatim hodom unapred nastavlja kretanje;

2) zaustavljanje vozila na autobuskom stajalištu, radi izlaska i ulaska putnika i polazak sa autobuskog stajališta, izvodi se prema situaciji na slici 20. koja je data u Prilogu 1. Kandidat se vozilom iz položaja „1”, kreće hodom unapred do položaja „2”, gde se zaustavlja, pri čemu se celim vozilom nalazi u polju autobuskog stajališta i u tom položaju vrši otvaranje i zatvaranje vrata za putnike. Nakon zatvaranja vrata kandidat vozilom, hodom unapred, nastavlja kretanje.Poligonska radnja Poligonska radnja

Email Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i dobijajte redovna obaveštenja o auto školi Desetka plus

Rekli su o nama

Hvala. Zahvaljujući vama sada idem da jurim pešake i bandere s vozačkom. :)

-Milica Popović

Preporučite nas

Preporučite naš sajt svojim prijateljima: